Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím všechny diskutující na tomto serveru. Chystám se stavět RD, a jelikož nechci zaplatit každý rok dva platy za vytápění tak uvažuji o stavbě pasivního domu. Intenzivně pročítám zdejší diskuze a dospěl jsem k názoru, že by mi asi nejvíce vyhovoval dům ze systému Thermonur 450 s rekuperační jednotkou od Atrey se zemním registrem. Okna dřevěná s trojskly, střecha Thermodach. Když jsem se ptal na názory stavařů, tak jsem narazil buď zatvrzelé bránění thermů a vytápění plynem, což jsem z výše uvedeného důvodu zamítl. Při dalším zjišťování výhod a nevýhod se víceméně všechny výhrady klasiků ukázaly jako liché až na jednu: EPS je prý po 25 až 30 letech třeba vyměnit. Jelikož by to postavilo mé představy do zcela jiného světla, chtěl bych se vás zeptat na váš názor na tento problém. Obzvláště bych uvítal názory někoho se zkušenostmi se systémem Thermomur nebo MEDMAX.
A mohl byste mně napsat přesnou adresu. Že bych se stavil, kdybych měl náhodou cestu kolem, a trochu se mrknul. Kdyby…
před 16 roky
Máme hrubou na Turnovsku z TH-450
před 16 roky
Pasivní dům (příp. NED) s rekuperací je určitě správná cesta. Osobně se mi ale jeví systémy ze ztraceného EPS bednění…
před 16 roky
18 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení