Pasivní dům z Thermomuru

Reklama
MN Milan Novák @milan.novak325 před 18 roky24.02.2006 10:56:00
Pasivní dům z Thermomuru

Zdravím všechny diskutující na tomto serveru. Chystám se stavět RD, a jelikož nechci zaplatit každý rok dva platy za vytápění tak uvažuji o stavbě pasivního domu. Intenzivně pročítám zdejší diskuze a dospěl jsem k názoru, že by mi asi nejvíce vyhovoval dům ze systému Thermonur 450 s rekuperační jednotkou od Atrey se zemním registrem. Okna dřevěná s trojskly, střecha Thermodach. Když jsem se ptal na názory stavařů, tak jsem narazil buď zatvrzelé bránění thermů a vytápění plynem, což jsem z výše uvedeného důvodu zamítl. Při dalším zjišťování výhod a nevýhod se víceméně všechny výhrady klasiků ukázaly jako liché až na jednu: EPS je prý po 25 až 30 letech třeba vyměnit. Jelikož by to postavilo mé představy do zcela jiného světla, chtěl bych se vás zeptat na váš názor na tento problém. Obzvláště bych uvítal názory někoho se zkušenostmi se systémem Thermomur nebo MEDMAX.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.