TZB-info - Magnetokinetické metody…
Vlhkost spodní stavby je velmi nepříjemná a je nákladné ji odstranit. Jednou z na trhu nabízených možností je odvlhčování zdiva založené na principu magnetokinetické energie a nízkofrekvenčního…
Naše další weby
Vzhledem k vysokým cenám energií jsem se rozhodl zateplit dům. Mám ale problém s vlhkostí zdiva a rád bych získal informace o fyrmě Aquapol nebo Hydropol. Zda se jedná o podvod či ne. Má někdo osobní zkušenost ?
Vyjádření k diskuzi výrobce DryPol® system společnosti Elektrofyzika s.r.o. v zastoupení jednatele Michal Macháč…
před 2 roky
Autore metball, vy jste skutečně exot. Melete páté přes deváté, skoro nikdo vám nerozumí. Sdělte srozumitelným…
před 11 roky
Z toho asi těžko usuzovat čím se živím. Stavebnictví to rozhodně není.
před 11 roky
51 odpovědí
Zobrazit všechny reakceVyjádření k diskuzi výrobce DryPol® system společnosti Elektrofyzika s.r.o.
v zastoupení jednatele Michal Macháč 10.3.2022
Dobrý den vážení majitelé staveb.
Většina diskutérů zde diskutuje o věci které nejspíš naprosto nerozumí a očividně nemají nejmenší informace o problému. Příspěvky těchto ,,odborníků,, jsou sice staré 8 let, ale pořád klamou a matou majitele vlhkých staveb.
Proto zde musím uvést věci na správnou míru - společnost Elektrofyzika s.r.o. (před r. 2014 OSVČ Michal Macháč IČ 633 74 901) a společnost Kressida s.r.o. jsou již více než 12 let spoluvýrobci bezkontaktní elektroosmózy DryPol® system. Za více než 12 let praxe ve výrobě (inovací) a instalací přístrojů DryPol® system jsme dosáhli úctyhodného čísla 7000 úspěšně instalovaných staveb. Mezi naše smluvní obchodní partnery patří například Policie ČR, Česká Spořitelna, Státní zastupitelství ČR, Léčebné lázně Piešťany, stovky měst a obcí včetně tisíců soukromých nebo komerčních staveb včetně kostelů, zámků a mnoha historických staveb v celé ČR a SR (REFERENCE K OVĚŘENÍ https://www.elektrofyzika.cz/reference) Udržujeme kvalitní obchodní zastoupení na Slovensku, v Chorvatsku, Itálii, Španělsku, Norsku... Všechny tyto skutečnosti jsou velmi lehce dohledatelné a ověřitelné na našem webu.
Z tohoto všeho plyne, že příspěvky o nefunkčnosti našich výrobků DryPol® system níže v diskuzi jsou vykonstruované nepravdy a domněnky. DryPol® system je plně funkční a mnoha lety (a zákazníky) ověřená technologie elegantní a trvalé izolace staveb od zemní vlhkosti s písemnou zárukou (smlouvou) na výsledek. Písemnou smlouvu, kterou standardně s každým zákazníkem podepisujeme přikládám k nahlédnutí V PŘÍLOZE včetně certifikátu přístroje a výběru referencí. Na českém ani slovenském trhu nenajdete jediného zákazníka, kterému bychom nedodali to co avizujeme - suchý dům na hodnotách stavebních norem, nebo možnost do 3 let vrácení přístroje a vyplacení 100% pořizovací částky.
Michal Macháč, jednatel společnosti Elektrofyzika s.r.o., e-mail. info at elektrofyzika.cz
TO metball iGIN:
Píšete samé nesrozumitelné hlouposti a plácáte páté přes deváté - doposud jste neuvedl jediný relevantní model jasně a srozumitelně vysvětlující a popisující funčnost....
Naopak velmi poučné je uchopení této problematiky v NĚMECKU - tam mají drypol, aquapol a pod už nějakou dobu STOPku....
Proč asi "pane"....
A teď buďte chytrý....
RL Real Live @real.liveAve PT RL,
a dík za Bonitaci...
"Píšete samé nesrozumitelné..."
Dozajista čerpáte z této diskuse
(?Váš tehdejší Nick? kuš...? Hm, ten to asi nebyl...),
https://forum.tzb-info.cz/100350-vysusov…
kde i já přihodil pár polínek pod kotlík ...
Ano, jsem Kynik.
Proto opět nesrozumitelně podotknu,
že MagnetoKineze
je Lingvistický Novotvar
(patrně účelově převzatý z oblasti Fantasy literatury a DucHovnářství...),
http://cs.wikipedia.org/wiki/Fantasy
http://povidky-by-mechika.blog.cz/en/100…
který na za úkol mást potenciální investory.
Srozumitelněji?
https://forum.tzb-info.cz/125449-vysusov…
Resumé?
MgKn je Fyzikální Ho...ina.
MgKn investorské K(/T)upce nemate, ale okrádá.
Jinak zadejte na TZB-info vyhledání klíčové slovní dvojice
elektroosmóza igin
Vrátí Vám to i mé necynické příspěvky, kterým byste měl šanci porozumět ;-)
SFO
P.S.:
Chytrý ne, raději moudrý.
Takže pro Vás PT RL,
Aquapol už pár let je více právních subjektů.
Příznačné, že jeden z nich je "Ost" ;-)
Za další, nikde jsem nenašel jediný odkaz na trestní oznámení na plagiátory MagnetoKineze, natož jakoukoliv zmínku o pravomocném rozsudku.
Ale třebas jen špatně hledám ...
A nějakou třešničku?
Hloupost naší diskuse (podle mého kynického úhlu pohledu)
tkví v tom,
že neznalostí fyziky a právního kontextu
nahráváme vyčúránkům.
Chcete příklad?
Sjednejte smlouvu klidně s Aquapolem Deutchland,
zajistěte a zaplat'te dobrého právníka a soudního znalce,
prosaďte změnu znění smlouvy na aplikaci přístroje pro Magnetokinezi
a pak už jen kasírujte.
Třebas u Švýcarských soudů ...
Divíte se mi, že jsem cynický glosátor?
P.P.S.:
Chcete i jednu necynickou?
Kdo probůh našince nutí, aby si ke klasické
"zednické odvlhčovačce"
kupovali i "VF Lustr"?
Zakupte u české dceřinky firmy Aquapol službu např. v této struktuře ... + elektroosmóza bez aplikace Magnetokineze + ...
No, a jsem opět u cynizmu - to Vám takto u nás neprodají.
Ale zase se možná pletu.
P.P.P.S.:
Naproti tomu sanace památek (pískovcových) má letitou tradici jak v Německu, tak u nás, v Polsku ...
P.P.P.P.S.:
No, a konečně
Osmóza.
Normální fyzikální jev.
Funkční.
Zeptejte se třebas na spotřebu energie v odsolovacích stanicích kolem "Ropného Zálivu".
Ale Vám to naznačovat nemusím, určitě mi "rozumíte",
na koho a kam mířím...
Neééé?
Cosi, jako VF napájení trakčních vozidel, aby se ušetřily troleje.
Taky je to možné, ale v praxi se to nepoužívá.
("Měkká ElektroOsmóza")
Ale to už bych se zase začal "navážet" třebas do
Malého a Měkkého (Microsoft),
Zelených Ideí (Na čem vyrostle Civilizace),
Prďavý Teplíčko ...
a plácal Páté přes Deváté ;-)
5P.S.?:
Najděte si iGIN'sKey "funkční šmejd" na LuftFóru.
Nerozumíte?
Tak třebas Anglicky?
http://translate.google.cz/translate?hl=…
iGoNY
Ave,
https://forum.tzb-info.cz/125449-vysusov…
Zkuste si zodpovědět pár triviálních otázek ze středo/vysokoškolské fyziky.
Majitelé VF odpuzovačů vody budou spokojenější s výtečnou funkčností
parádní investice,
a ti ostatní si trošku utřídí (budou-li chtít),
pojmy.
SFO
MI metball iGIN @metball.igin277Váš odkaz nic nevysvětluje ani neřeší. Nevím tedy co jste tím chtěl říci.
Tak jinak...
Rozhodl jsem se trochu "prostudovat" materiály o propagovaném Drypolu - když už jsem se obul do Aqapolu.... :-)
Ono toho ani moc co studovat vlastně není protože na stránkách jako tato http://www.hydroizolace-elektroosmoza.cz… nebo tato drypol.sk jsou jen samé propagační řečičky ale nic co by stálo za nějaký "rozbor"...
Tedy reakce na cituji:
"Jedná se o pulzní vysílač - počítačovým procesorem řízený přístroj...", "...Výkon 5W..."
1. Když je to vysílač tak proč není nikde specifikováno na jaké frekvenci pracuje, případně s jakou střídou pulzů a proč?
2. Pokud je uváděn "výkon" 5W, tak jaký je to výkon? Je to maximální hodnota ve špičce nebo snad RMS, nebo dokonce příkon a ne výkon?
Ovšem nejvíc jsem se pobavil na celkové koncepci stránek jako například v POPISU FUNKCE:
- xxx system je jako jediný vyráběn v ČR
- Vyznačuje se špičkovými parametry a vysokou účinností.
- Tento výrobek je počítačem řízený a vysoce profesionálně proveden.
- U tohoto systému lze měnit frekvence, výkon a počet pulzů dle daného objektu.
Asi jsem slepý ale NIKDE nevidím POPIS FUNKCE.... :-D
Takových seků je tam víc...
Opravdu se divím že na to ještě dneska někdo skočí - proč si raději nezaplatí bandu kopáčů a neobkope barák, případně neudělá jiné úpravy jako např úpravy okolního terénu a pod. - za ty prachy...? :-)
Je to jednorázová investice do jistoty, už nemusí platit elektřinu za nějakou krabičku s LEDkou a tlouct si hlavu o vlhkou zeď.... :-D
RL Real Live @real.liveNěkdo na to vždycky skočí protože lidská hloupost je nekonečná a jsou díky tomu taky nejlepší výdělky podvodníků kteří toho zneužívají. Taky je problém že u nás nejsou na toto patřičné zákony. Když se podíváte jak šmejdi prodávají hrnce, vysavače a vařiče tak se není čemu divit. Tam také používají síly slovíček jako je jedinečný, špičkový, vysoká účinost, profesionální atd.. Ale nic opravdu doložitelného.
Myslím že pan Dvořák to vystihl naprosto přesně uvedením odkazu tohoto článku:
https://www.tzb-info.cz/2894-magnetokine…
Jednoznačně z něj vyplývá, že se jedná o podvod do kterého se vědecká obec NEnechala naivně vtáhnout...
RL Real Live @real.livePoslední slovo, magnetokineze bez zdroje není elektroosmóza ani tzv. kouzelná skříňka. Manipulovat s vědeckými články až 20 let starými není fér vážený pane. Ještě jednou opakuji, mám napájený přístroj Drypol a funguje !!! Je škoda, že jste viděl pouze cívky na stropě.
Stačí použít trochu selského rozumu a zeptat se někoho kdo se záležitostmi jako je "cívka" pracuje dnes a denně....
Máme starý cca 90-ti letý kamenný dům (ve tvaru "dlouhá nudle") který má místy celkem plytké základy 0,5 až 1,5m.
Když jsme řešili vysušení tak nás na základě reklamy napadlo pozvat člověka z Aquapolu.
Pracuji jako vývojář v oboru vysokofrekvenční, speciální a mikrovlnné elektroniky, takže si myslím že o indukci "něco" vím...
Stále jsem nechápal FUNKČNOST onoho kouzelného "LUSTRU" který obsahuje "speciální cívky" a tak jsem dotyčnému odborníkovi kladl různé otázky - postupným rozpracováním jeho osoby jsem zjistil, že "plácá páté přes deváté" a komolí naučené fráze. Jelikož jsme měl připravený notebook s googlem, tak záhy zjistil že s magnetokinezí u nás neuspěje a poté už bylo celé setkání jen o trapném manévrování ve smyslu "jak se co nejrychleji od nich dostanu pryč?"...
Už z počátku jeho monologu jsem pochopil co se musí udělat aby dům nevlhnul a hlavně jsem pochopil že vše ostatní jsou jen hloupé maškarády díky kterým tahají z lidí jen nekřesťanské peníze.
Postup prací:
1. v letních měsících jsme obkopávali po částech dům do hloubky základů a na šířku 50-80cm - po částech kvůli statiky aby se nestalo to že ho obkopeme celý a základy se rozjedou. Takže postupně...
2. po každém výkopu určité části (stěny) jsme nechali 2-3 dny tuto část trochu dýchat a prosychat
3. potom jsme odhalené kamenné základy ještě dočistili od hlíny a obhodili řidší betonovou směsí a nechali zase 2-3 dny proschnout
4. na stranu domu a na dno výkopu jsme natáhli takovou hrubou černou izolační fólii s výstupky a na stranu výkopu kde byla zemina jsme natáhli geotextilii - postupně zasypali štěrkem a fólii nechali tak 20cm nad povrch jen tak trčet přitlačenou o stěnu.
5. vlhkostí poškozené omítky jsme likvidovali ještě PŘED tímto odvlhčením a díky tomu že jsme je nahradili paropropustnýmy, jsou v pořádku a nic se nikde neodchlipuje.
Omítky byly nejdřív mokré a tekla po nich voda na podlahu (hlavně v zimních měsících) ale po obkopání se vše radikálně změnilo k stavu lepšímu než je v mnohých novostavbách.
Už v první zimu jsme subjektivně pozorovali výrazné zlepšení.
V příštím roce jsme dokončili celé obkopání obvodu domu což bylo před 2-mi lety a nyní je stav takový, že slané chipsy nebo křupky volně položené v misce na stole ani po několika dnech nenatáhnou vlhkost. Nepotřebujeme žádné hloupé měření vlhkosti, vidíme a cítíme skutečný stav... :-)
ZÁVĚR:
1. Vykašlat se na megapodvodníky jako je Aqapol a jim podobní.
2. Zapnout selský mozek.
3. Zamezit vlhkosti aby se dostávala tam kde ji nechceme.
4. Zaizolovat vše co jde (my jsme do zdiva nic neaplikovali)
5. Ušetřené peníze investovat do minerálního zateplení
PS: Je mi líto těch lidí co byli asi ve fyzice základní školy trochu slabší a nechají se takto oblbnout lacinými triky, řečičkami kterým nerozumí ani jejich původci a především skočí na certifikace podobné blbost - bohužel mají tyto firmy celkem dobře propracovanou obchodní strategii a smlouvy jsou určitě také "velmi dobře" zpracované - v neprospěch klienta samozřejmě... :-(
Vážený pane, nikdy nedejte na příliš radikální odsuzování staronových metod, jako je např.elektroosmóza nebo magnetokese. Mám starý dům z opuky či pískovce jehož jedna strana po délce 25 m je cca 1,5 m pod zemí. Takto to předci postavili. Na této straně (severní) jsem měl vlhkost do různých výšek, někde až ke stropu. Jednalo se jak o vnitřní vlhkost, tak o vzlínání s podloží. Dům samozřejmě není izolován. Stěny jsem řešil omlácením původní vnitřní omítky,položením folie proti vodě a postavil další zeď. To pomohlo, ale zeď byla studená a stěny mezi místnostmi tahly dál vlhkost. Podříznout stěnu nešlo, nade mnou je dvůr dalšího domu a kopat do 3 m nemožno. Zkusil jsem elektroosmózu DryPol, namontováno 11/2011. Změřena vlhkost na různých místech a v různých výškách, rovněž ve sklepě a vypsán protokol o měření. Zhruba od července 2012 jsem vizuelně zjišťoval zlepšování situace,omítka se přestala loupat,malba nebyla tak vlhká. Šlo to pomalu. V listopadu 2012 přijeli z firmy opět měřit a zjistili několikaprocentní úbytek vlhkosti,což opět zaprotokolováno. Na nejvlhčí stěně dokonce 6% dolu, jinde 2 a 3 % včetně sklepa. Na zemi ve sklepě se letos v zimě poprvé vůbec neobjevila plíseň, což bylo v minulosti běžné. Odstranění vlhkosti na normál udává firma cca 3 roky. Firma dává záruku vrácení peněz, kdyby to nefungovalo, protože každý dům je jiný,někde mají tlakovou vodu, nepropustný kámen a pod. Mě to funguje, firma jedná velice solidně a cena oproti Hydropolu menší. Ten také funguje. O této věci jsem již na stránkách diskutoval v době, kdy jsem o elektroosmóze uvažoval. Schytal jsem to od amatérů, kteří se to pokoušejí vyrábět sami a zedníků,kteří se živí podřezáním domů. Já předem nehaním nic, vše se musí zkusit. Já zkusil DryPol a jsem spokojen. Mohu zdokladovat protokolem. Ještě upozorňuji na problematické zateplování kamenných staveb. Chce to nastudovat a poradit se se skutečným odborníkem. Ivan Malík Byšice
... hmmmm,
to vyhledávání klíčových slov v diskusních vláknech,
... skoro mne to svádí k označení
Jedna Velká BUGa...
SFO
PS
zadejte si KeyWord magnetokineze v příspěvcích fóra
a dejte posléz vědět, kam vás portál směřuje...
Schola Brutus
Článek o této problematice byl publikován na portálu TZB-info:
https://www.tzb-info.cz/2894-magnetokine…
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.