horenie sadzí

Rubriky:

Reklama
horenie sadzí

Mám neustále sa opakujúci problém.Horenie sadzí - nie dechtu. Zdôrazňujem len na dne komína pri revíznych dvierkach, pod vyústením dymovodu z pece. Skutočne mi nikto nevie poradiť?Pec Viadrus mám 6 rokov. Pomerne často raz za dva týždne som musel čistiť odvodové rúry spalín aj pred tým. Ale iný problém som nemal. Minulé leto, som rozobral staré nefunkčné kachle na poschodí nad kotolňou a zamuroval odvod spalín. Od jesene, t.j. posledné 4 mesiace sa mi chytili sadze na dne komína horieť tri krát a v odvodovej rúre z kotla dva krát. Komín je d 200mmm, vysoký cca 9m. Pec Viadrus 6 článková a ohrieva cca 250 článkov , š 200. Odvod spalín z pece je riešený kolenom - cca 60cm rúra, téčkom - cca60cm rúra do komína. Priechodnosť komína som kontroloval zrkadlom, nič som problematické nezistil. Myslel som, alebo si myslím, že sa chytali od príliš silného ťahu, preto som pec začal priškrcovať. V dôsledku toho, sa mi posledný mesiac v peci začal tvoriť decht. Poradte, topiaci sa aj slámky chytá. Ďakujem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.