Stary rodinny dom - kamennySom absolutny laik co sa tyka vykurovania.
Vlastnim zatial neobyvany, nezrekonstruovany dom na SUMAVE (zima je dlha a kruta) s kamenno- tehlovymi stenami cca 60 - 70 cm hrubymi, nezateplena strecha a podkrovie. 2 obytne podlazia a sklep kazde podlazie ma cca 120 m2. V oblasti nie je zavedeny plyn.
Hladam radu aky sposob vykurovania pouzit. Do uvahy pripada :
1. Elektrokotol + rozvody - nikde sa neviem docitat naklady na vykurovanie elektrokotlom pripadne skusenosti a uskalia tohoto typu vykurovania
2. Elektricke vykurovanie primotopmi pripadne akumulacnymi kachlami - ako citam je velmi vysoka rocna spotreba elektrickej energie
Salave panely by som asi nechcel, pretoze aj napriek deklarovanej bezpecnosti tohoto typu vykurovania sa obavam zdravotnych nasledkov pri dlhodobom vyuzivani tohoto typu vykurovania - predsa je to nieco ako mikrovlnka (rozkmitanie molekul infra (mikro) vlnami = vznik tepla) Ak sa mylim prosim opravte ma.
Dalej este pripada do uvahy Propan - velmi drahy a LTO - vobec nemam predstavu ako to funguje s cenami a zasobovanim a umiestnenim zasobnika, a podobne.
Poradte mi prosim aky sposob vykurovania by ste mi navrhli, po pripade mi odporucte odbornika (nezavisleho nie z niektorej firmy), ktory by mi vedel zostavit plany na nakladnost roznych typov vykurovania a vyhody / nevyhody.
Za vase pripomienky a rady vopred dakujem