Snizeni ucinosti elektrokotle - tvrdsi voda & usazeniny v elektrokotli ?Elektrootel ma tri stupne vykonu jez uzmonuji kombinaci nasledujiciho vykonu 6;9;12;15. Behem zimiho obdobi mi postacovalo 1 + 2 stupen tj 9kw a teplota vystupni vody 36C nastavena na kotlovem termostatu byla dosazena 36C dosazena velice rychle. Nyni kdyz podlaha vychlada z duvodu popsanych https://forum.tzb-info.cz/102907-teplota… mi 1+2 stupen zvedne vysupni teplotu sotva na 32C a jede temer po celou dobu dokud nevypne pokojovy termostat. Pokud chci tedy natvrdo podlahu ohrat musim zapnout i treti stupen celekm 15Kw coz se, ale odrazi ve spotrebe.
Bud je to prirozene tim ze pri mrazech byla podlaha udrzovana konstantne na vyssi teplote cely den, aniz by stacila prilis vychladnout a tudiz I k dohrevu stacilo mene.
Zacinam podezrivat zda tvrdsi studnicni voda (hranicni hodnota tvrdosti - neni to tak zle) v topnem systemu nemohla usazeninami zbusobit snizeni ucinosti topnych tyci . Faktem je, ze topim pouze teplotou do 40C a pouze 4 mesice. Mam totiz pocit, ze v listopadu se toto nedelo.
Co myslite?