Kombinace podlahovky a klasických těles - jak regulovat ?

Rubriky:

Reklama
Kombinace podlahovky a klasických těles - jak regulovat ?

Dobrý den,
uvažuji o níže popsaném topném systému do novostavby RD a rád bych se Vás zeptal na případné rady a zkušenosti s podobným řešením.

- RD s obytným podkrovím, 11x9m, tep.ztráta 8KW
- kondenzační kotel (asi DAKON KZ15R - dobrý poměr cena/výkon)
- snížený tepelný spád na 55/45°C
- podlahovka a tělesa napojená na společná okruh
- podlahové topení využít především pouze k pocitu tepla od "noh"
- rozdělení potřebného tepelného výkonu v místnostech s kombinovaným vytápěním 40%podlahovka a 60% těleso
- v 1 i 2 podlaží osazena standardní otopná tělesa
- v 1 podlaží kuchyně a předsíň vytápěná pouze podlahovkou
- v 1 podlaží obývací pokoj a koupelna, v 2podlaží koupelna kombinace podlahovka/těleso

K výše uvedené kombinaci systému mne vede použitý typ podlahové krytiny, zastavění plochy nábytkem, a taky trošku nedůvěra v podlahovku (tady jde spíše o nevědomost a vnitřní pocity).
Je mi jasné že bude spousta názorů - osaď vše klasickou podlahovkou s rozdělovači. Toto řešení mi však není z nejbližších tak bych se rád zeptal, jak vše uregulovat.

Jedná se mi hlavně o rozdílné dinamické vlastnosti podlahového a klasického (tělesa) způsobu vytápění. Přecijen těleso se zahřívá a chladne rychleji než beton v podlaze. Pokud budu mít termostat v místnosti s kombinovaným vytápěním, bude mi ji i po vypnutí zahřívat teplá podlaha a termostat nezapne dokud se podlaha neochladí. To už bude ale v místnostech bez podlahovky zima.

Díky za radu a každý názor.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.