Takový nápad...

Reklama
Takový nápad...

Koupil jsem starší dům (jen přízemní), kde není žádné vytápění, jen jeden komín, který je ještě původní(asi pec). Mám tedy volnou ruku s řešením celého vytápění. Podotýkám, že celý systém bude muset fungovat na tuhá paliva,resp. dřevo.
Hlavní: kotelnu musím umístit mimo hlavní budovu domu (jinak to nejde).Potrubí z kotelny povede venkem asi 3m v uzavřené části ze 3 stran(je vhodné ho vést zemí, či vzduchem?). V kotelně bych chtěl minimálně 1m3 akumulační nádrž (popřípadě s topnou spirálou), s místem zde není problém...V kotelně se musí postavit nový komín a kotelnu osadit kotlem DAKON DOR12,
do systému zapojit 3 nebo 4 cest.ventily, 2 čerpadla, expanzomat, vratnou klapku...Toť vše v kotelně (kotelna je asi o 1m výš, než ostatní místnosti)....
Dále pak v  nejvzdálenější místnosti od kotelny se nachází onen komín, na který bych si přál napojit:
a) krbová kamna KK 2 MINI EX s výměníkem
b) Ocelová dvouplášťová (konvekční) kamna, na vyústění komína napojit jednoduchý teplovodní výměník Fe pr.180mm VK TEAM CZ
Jednu z těchto variant napojit na teplovodný systém kotelny...
samozřejmě další věc,kterou chci napojit do celého teplovodného systému je kombinovaný boiler Dražice OKC 125 - výměník 1 m2, který bude umístěn v koupelně, která sousedí se zdí, na které je komín krbových kamen...Toto vše budou zaštiťovat litinové radiátory, v každé místnosti elektromagneticky řízené. Automat budu mít s vlastním SW, ale jen s binárními výstupy, vstupy analog. budou...
A teď jestli to celé není blbost a jestli má smysl to takhle kombinovat.Veškeré místnosti jsou v přízemí, 1 místnost je v kamenné části kde by byla krbová kamna(6 x 5m), ostatní 3 jsou ve zděné s průměrnými rozměry 3,5 x 5m, 3 x 3m pak WC,koupelna...
Orientace domu: kratší strana s okny JIH, delší strana s okny ZÁPAD, ostatní strany bez oken ...půdní prostory otevřené...
K tomuto celému nemám domyšleno schéma celé soustavy, protože je to zatím nad moje schopnosti...doufám, že jsem na nic nezapomněl a teď babo raď :-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.