Špatná cirkulace vody v topném systému

Reklama
Špatná cirkulace vody v topném systému

Náš rodinný patrový dům má zastavěnou plochu 18x10m,objem vody v systému je 500l při 10-ti litinových a 5-ti plechových
/panelových/rádiátorech.Topný systém byl zřízen v roce 1975 s
tim,že kotel/Viadrus - 47kw/byl umístěn do suterénu a rozvody
/10 litin. rád./provedeny v celém přízemí a v patře pouze jedna strana /do dvora/.V roce 1986 byly rozvody rozšířeny
o 5 rádiátorů v patře na straně do ulice.Když jsem se v roce
1992 do tohoto domu přiženil,stávalo se mi,že topila pouze jedna strana /do ulice-do dvora/,takže jsme ji museli pozasta-vovat,nechat protlačit druhou a pak to bylo v pořádku.V roce
1995 u nás proběhla plynofikace,kotel jsme umístili na chodbu
do přízemí/také Viadrus,ale s oběhovým čerpadlem/a najednou byl problém pryč.Minulý měsíc jsem si nechal instalovat automatický kotel na uhlí opět do suterénu místo starého kotle.Mám u něj na výstupu oběhové čerpadlo SPERONI SCR 20/40,ale stejně se mi objevil starý problém s cirkulací/vlastně je to ještě horší/.Myslím si,že čerpadlo je na tuto výšku /5,8m-měřeno nejnižší a nejvyšší bod systému/
a objem vody slabé."Topenář" co mi prováděl tuto instalaci
si to ale nemyslí.Mohl by mi prosím někdo poradit?Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.