zpusob pokladky trubkyZdravím všechny diskutující. Prosím o praktický postřeh nebo vysvětlení. Tento rok budu realizovat v novostavbě podlahové vytápění. I přes doporučení dvou nezávislých projektantů, na řešení topení pomocí kombinovaného způsobu podlaha + radiátory, jsem se rozhodl dát v celém domě ( "klasický" domek 130m2 základ deska, nahoře pracovna, 2 pokojíky a ložnice ) pouze podlahovku. Poslední argumenty projektantů byly o škodlivosti proudění vody a vzniku geopatogenních zón, takže aspoň vypustit podlahovku v ložnici, tam že se to opravdu nedává ? Nestačiolo by tedy "hada" motat mimo plánované místo pro postel ? A co dětské pokojíky taky nemotat pod postel když mají cca 12m2 ? Další co mne překvapilo, že dvě firmy mi na cenové nabídce nabídky odlišné řešení pokládky - jedna zastává řešení - souběžně od středu přívod i vracečka druhá postupně od obvodových stěn přívod a vracečka končí na protilehlé straně místnosti. Toto mne asi NEJVÍC ZAJÍMÁ má jedno z uvedených řešení lepší vlastnosti z pohledu rovnoměrnosti předávání tepla, ohřívání zpátečky a případné vyrušení vlivu geomagnetických zón proudící vody ? Někde jsem slyšel dát pod postel hliníkovou stínící fólii, ale toto je přece nesmysl, vždyť hliník nemůže odstínit magnetické pole....