příspěvky na TZBV průběhu několika měsíců se mění pravidla pro přispívání do diskusí, nepochybně jako snaha o obranu proti vulgárním, reklamním nebo bezpředmětným příspěvkům. Současně provozovatel portálu uvádí, že diskuse je nemoderovaná a že příspěvky mohou být odstraněny. Nově je vyžadováno "skutečné jméno a skutečná e-mailová adresa".
Můj názor na věc:
Samozřejmě souhlasím s obranou proti autorům, kteří sem chodí exhibovat, urážet ostatní nebo zadarmo propagovat své komerční aktivity. Nemyslím si ale, že utopická výzva k uvedení "skutečného jména" něco řeší, naopak sama prozrazuje svou bezmocnost, resp. bezbrannost poctivců vůči těm druhým. Domnívám se, že pokud provozovatel portálu nemá možnost ověřit autenticitu přispěvovatelů (a to v této chvíli evidentně nemá), je taková výzva, při vší dobré vůli, bezpředmětná. Na místě by podle mého názoru bylo přiznání a uplatňování MODEROVANÉ diskuse a to podle libovůle majitele portálu - má na to plné právo. Mimochodem, odstranění příspěvku je jednou krajní variantou moderované diskuse, a sice "od-editováním" 100 % původního textu, takže diskuse už moderovaná tím pádem je.
Bylo by vhodné, aby v případě odstranění příspěvku zůstalo uvedeno jméno dotyčného přispěvovatele, ev. důvod odstranění - takový postup je nejlépe transparentní a pro ostatní výstrahou.
Provozovatel portálu požaduje e-mailovou adresu, ale ta se nikde v příspěvcích nezobrazí, takže se přispěvovatelé navzájem kontaktovat nemůžou; komu a k čemu je to potom dobré?
Celý systém příspěvků by podle mého názoru bylo prospěšné dotáhnout do standardní podoby obvyklé v obdobných fórech - registrace uživatele, zaslání aktivačního kódu na skutečnou (tudíž ověřenou) adresu a zobrazování IP ostatním zúčastněným.
Neslušně se chovající IP pak může provozovatel zablokovat.
Podstatné je, jestli si, v případě že vstřícně uvedu své skutečné jméno a adresu, může či nemůže KDOKOLIV VYPŮJČIT moje údaje a vesele přispívat na moje jméno. To pokládám za největší šlápnutí vedle, co se týče chodu portálu.
Uvítám názory a zkušenosti ostatních.