Instalace termostatických ventilůDobrý den, prosím o radu. V (družstevním) bytě mám klasické litinové radiátory. Ke každému vede trubka jiného průměru, 3/4", 1" a 1 1/4". Bydlím ve zvýšeném přízemí, nade mnou je ještě 6 pater. Rád bych si nechal instalovat ventily s termostatickými hlavicemi. Nejsem si však jistý, zda se vůbec tyto ventily na trubky až 1 1/4" vyrábějí, navíc bych nerad měl v každé místnosti jinak velký ventil. Protože ale některá připojení na stoupačky jsou již zastavěná vestavným nábytkem, než ho demontovat a trubky všude v bytě sjednotit, preferoval bych variantu provedení nějakých REDUKCÍ na stávajících trubkách všude na 3/4". Vzhledově řešení není podstatné, postupně budu všechny trubky "obestavovat" nábytkem. Můj dotaz tedy zní. Lze takové redukce trubek bezpečně provádět, např. těsně před termostatickým ventilem? Může mít na výběr termostatického ventilu vliv "tlak pater nade mnou"? Mohu být v domě sám, kdo bude mít tyto ventily nainstalovány? Může mi družstvo, které nehodlá ventily instalovat, bránit v jejich instalaci, např. z nějakých technických nebo právních důvodů? Předem velice děkuji, jste-li kdo topenář z královéhradeckého kraje, zakázka na tyto práce (HK) je možná. Děkuji, s pozdravem Novotný.