Zemný register pre nútené vetranie + vstupná šachtaKedze sa chystam popri realizacii hrubej stavby domu tohto roku urobit na zahrade zemny register pre nutene vetranie, mam problem, resp, otazku:
1, v pripade, ze mam za domom ca. 10 m miesta co dalej ? Sirka pozemku je v jeho zadnej casti 16m. V pripade ze pouzijem cca. 3 ks 30stupnove kolena, dosiahnem dlzku ZR v zemi 20m, bez dlzok smerujucich zo zeme zvislo nahor, ci na vstupe, alebo vystupe. Pokial sa nemylim na konci by mala byt vstupna sachta, ta ale nemusi byt vzduchotesne a tepelne izolovaná, alebo? Cely ZR mam planovany mat so spadom od domu !!!
2, v pripade, ze by som chcel mat este dlhsiu vzdialenost ZR, pocul som, ze je mozne mat vstupnu sachtu aj v strede (alebo je to jedno ? ) dlzky ZR, s tym ze tato sachta musi byt izolovana vzduchotesne a aj tepelne, t.z. ze musi byt zakopana v zemi?. Tu mam ale otazku, musi byt ZR spadovany aj v tomto pripade smerom od domu, t.z. od domu po sachtu a od sachty dalej, alebo musi byt spad od vstupu aj vystupu ZR smerom do sachty? Musi byt uhol medzi vstupom a vystupom do takto umiestnenej sachty opat max 30 stupnov, alebo je to jedno, dolezity je spad, a ja mozem mat potom dlzku ZR napr. pri 90 stupnoch medzi vstupom a vystupom vacsiu ako 20m. Popripade pri 130 stupnoch este viac. Otazka je to ci je to mozne a ci to bude bezproblemov aj v tomto pripade fungovat.
3, chcel by som este poprosit o nejake kontakty na vyrobcov vstupnych sachiet pre ZR. Dakujem za vsetky odpovede.