jak správně montovat okna a dveře, osadit parozábrany?V ČSN, zákoně o energiích a vyhlášce je zmínka o tom, že okna i dveře musí být opatřeny při montáži parozábranou (zevnitř), resp. difúzně propustnou fólií (zvenku). Mělo by to vypadat tak, že uchytí okna šrouby, pak by měli vložit ony fólie mezi rám a zdivo, poté prostor vypěnit PUR pěnou, pak PUR pěnu ořezat, přilepit fólie k PUR pěně a zdivu a nakonec vše utěsnit tmelem. Nebo také, že vypění prostor mezi rámem a zdí, poté to ořežou a fólie zvenku i zevnitř nalepí.
Chtěl bych se zeptat jaké zkušenosti máte s montáží oken a dveří, resp. jakým způsobem vám je osadili. Pokud jsem se totiž díval, tak jsem takovou skladbu ještě na barácích neviděl. U mě to zrovna dělají a je to "klasika" - jen vypěnit PUR pěnou bez fólií. Znamená to, že to ojebávají?
Z firmy mi říkali, že s fóliemi je to "nadstandart", který chce tak 5% zákazníků, ale spíše méně a je to o cca 100% dražší a do smlouvy tuto montáž přesně píšou. Já mám za to, že když je v zákoně takto napsáno, tak by to měli tak udělat automaticky. Jak se bránit, když to firma udělá "běžně", na co se odvolat, čím pohrozit, aby to opravili? Nevím o žádné jiné možnosti kromě pohrození nezaplacením.