Ytong nebo tvárnice TRESK (vnější nebo vnitřní zateplení

Reklama
Ytong nebo tvárnice TRESK (vnější nebo vnitřní zateplení

Chystám se na přístavbu 5,5m x 2,6m koupelny k dřevěné chatě a rozhoduji se jaký materiáĺ použít na výstavbu.
Varianty o kterých přemýšlím jsou:

Ytong 30cm + 10 cm polystyren z vnějšku
betonové tvárnice TRESK 20cm + 15 cm izolace zevnitř stavby

Mám dotaz na vhodnost jednotlivých materiálů na výástavbu koupelny.

Vzhledem k nasákavé povaze ytongu nevím, zda se na tuto výstavbu vůbec hodí zvláště pokud by byl zateplen nepropustnými deskami polytyrenu zejména co se týká nasákavosti a možného znehodnocování zdiva vlhkostí?

Tvárnice TRESK tvrdí, že jsou nenasákavé a i izolace zevnitř místnosti je vhodnější, než vnější zateplení. Na druhou stranu je vnitřní stěna tvořena 15cm vrstvou polystyrenu a sádrokartonu, takže nevím, zda se dá nějak rozumně provést ukotvení předmětů na stěnu a rozvody po stěnách?

Jaký materiál, byste mi doporučili pro takovouto výstavbu? Klidně i jiný než je uvedený. Chci dosáhnout co největšího tepelného odporu a co nejužší stěny.
Dále mne zajímají názory na porovnání vnitřní / vnější zateplení.

Předem díky za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.