Nesmyslné zateplování ?

Reklama
Nesmyslné zateplování ?

Dobrý den.
Po delší diskuzi mezi projektantem a investorem, které jsem se náhodou zúčastnil mě daný problém začíná zajímat.
Jedná se o rodinný domek v jehož obvodových zdech o délce 45 m a výšce 2,7m, tj. 120m2 bude 30m2 oken. Má smysl přidávat k porothermové si zdi o tloušťce 44 polystyren ? R zdi je 4m2K/W a okna je 1.3m2 K/W. Podle mého laického zjištění je únik tepla zdmi zhruba stejný jako okny.
Není lepší udělat špaletová okna s jedním dvojsklem a jednosklem a menší fasádní izolací, než dávat "zbytečně tlustou izolaci" na stěny a okna nechat obyčejná ? Ptal jsem se na trojsklo a bylo mi řečeno že se reálně nedostanou s lambdou pod 1 a jsou 2x dražší než obyčejná 1.3.
A je tento údaj uváděný výrobcem pravdivý, nebo je to přehnané ? U plných cihel 0,44m je lambda 0,8 u si porothermu 0,44 je lambda 0,1 .
Omlouvám se za neodborný popis.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.