Skladba střechy a zateplení

Reklama
Skladba střechy a zateplení

Prosím o radu. V projektu mám navrženou tuto skladbu střechy - směrem zhora: bramac, latě, hydroizolace, mezi krokve vzduchová mezera 4 cm, 14 cm rockwool, pározábrana, rockwool 4 cm, sádrokartón. Já jsem zastáncem toho, aby střecha mezi krokvemi nebyla provětrávaná 4 cm vzduchovou mezerou. Místo této mezery přidám na šířce zateplení Rockwool o výšce 18 cm (výška krokví), a tak bude střecha mezi krokvemi neprovětrávaná. Podle informací by se mezi krokve nemělo dostávat moc "čerstvého" vzduchu (za předpokladu, že konstrukce domu není chybná a tedy "téměř" nedochází prostupu "párovzduchu" směrem z domu přes konstrukci ven), jelikož může docházet při kolísání teploty ve dne a v noci ke kondenzaci vody či vzniku námrazy v této vzduchové mezeře, což bude poškozovat konstrukci střechy. Je má úvaha správna. Velice děkuji za radu. S pozdravem Petr Vojtíšek.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.