Chci stavět z 24 P+D a k tomu zateplení 20 EPS. Pídil jsem se na různé názory, ale převládá názor, že je to totální kravina a nejlepší je 40 - 45 P+D. Bohužel mi již nikdo nedokázal vysvětlit proč tak tlustou cihlu.
Budu asi jeden z mála, kdo bude takto stavět. Moje otázka je, z čeho mám udělat další vnitřní stěny, zda taky 24 P+D a k tomu nějaké příčkovky? Chci, aby nebyly zdi uvnitř zase tenké a nebylo slyšet všechno.
Poradí mi ještě někdo, jak je možné, že na stránkách porothermu je uveden stejný tlak pro cihlu 44 a 24 ?
Viz:
24 P+D - pevnost zdiva v tlaku pro cihlu P10 - 1,49
30 P+D - pevnost zdiva v tlaku pro cihlu P10 - 1,49
44 P+D - pevnost zdiva v tlaku pro cihlu P10 - 1,49
Mám tomu rozumět tak, že cihla 24 snese stejné zatížení jako cihla 44 nebo je to nějaký blábol.
hlavne nezbyde zadny material.vse se zuzitkuje a nejsou starosti s odpady.
před 15 roky
Naprosto souhlasím s Ytongem.Dělám stavařinu od r.93 a myslím že dobře.Do porothermu a jiných mat.by jsem nikdy…
před 15 roky
Zakládací lištu nemám, protože mám stěny vůči hraně základů posunuté dovnitř o 20cm, takže EPS větší částí stojí na…
před 17 roky
72 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení