Vyhledávání
Naše další weby
Mám RD vytápěný plynem a TUV je ohřívaná plynovým kotlem do zásobníku 70 l. Ročně zaplatím za plyn cca 30 000. Uvažuji o pořízení slunečních kolektorů na předehřívání TUV. Mám představu že návratnost by měla být tak 8 let (v žádném případě ne přes 10 let - nevěřím by že smaltovaný zásobník takové životnosti dosáhl). V domácnosti jsme 3 a možná časem budeme 4, poměrně často k nám na víkend jezdí návštěvy. Hledám někoho kdo podobnou situaci řešil a vyřešil (ať už pořízením slunečních kolektorů, nebo zjistil že se to nevyplatí). Na internetu jsem zjistil orientační cenu takovéhoto zařízení okolo 35 000 Kč bez montáže a DPH (2 kolektory + 200 l zásobník + další potřebné věci), je mi jasné že tam těžko mohou uvést cenu montáže, protože je situace pokaždé zcela specifická (já bych měl panely na šikmé střeše současné kotelny - střecha má sklon 35° a je orientovaná na JZ asi 4 m od kotle se současným zásobníkem). Řešil to někdo?
Pane Kopřiva, na základě vašich údajů...Na každého člověka se obecně počítá 50 litru na den.A pokud jste tři v RD tak…
před 12 roky
Rád bych využil vašeho pozvání a přijel se podívat ,pokud najdete volnou chvíli.Díky za odpověď.
před 14 roky
Dobrý den, chystam se poridit obdobny system s jednim zasobnikem, TUV i pritapení - nemohl bych taky poprosit o…
před 14 roky
101 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení