Stavba NED u Brna: rady, pomoc, nabídky, spěchá

Reklama
Stavba NED u Brna: rady, pomoc, nabídky, spěchá

Dobrý den všem. Jsem ve fázi hotového projektu, řízení na SÚ a nyní čekání na stavební povolení. Nechal jsem si navrhnout RD, který by parametry odpovídal NED i přes nepříznivou orientaci světových stran. Dům bude nepodsklepený, polovina dvojdomku, spojeno garážemi. Dům velikosti 7,34 x 11 m a u něho nalepená garáž s technickou místností 3,16 x 9,64 m, nad garáží plánovaná místnost pro fitness. Zdivo: dům 30 Heluz + 15 cm EPS, garáž a místnost nad ní 24 Heluz + 10 cm EPS. Z důvodů obtíží napojení garáže hned na dům a místnosti pro fitness nad ní jsme se rozhodli izolovat garáž 10 EPS. Z důvodu vysokých nabídek na klíč jsem se rozhodl realizovat stavbu svépomocí a najímáním jednotlivých řemeslníků. Chtěl bych ještě letos stihnout udělat základy, obvodové konstrukce, stropy, příčky a střechu, aby mohlo přes zimu vymrznout.

Nyní řeším následující akutní otázky:
- hledám kvalitní stavební dozor, který je odborníkem ve stavbě NED
- řeším základy a jejich zateplení, doporučíte mi nějaký kompletní postup jak základy provést, včetně jejich zateplení, plánováno XPS 10 cm viz projekt. Případně Vaše zkušenosti se stavbou základů, kterou jste zadali firmě, jakou jste měli cenu? Případně uvítám i nabídky od firmy. Přikládám v příloze obrázky půdorysu základů a řezů domem.
- hledám dobré řemeslníky na jednotlivé fáze stavby domu
- výběr TČ – na co si dát pozor, typ kompresoru, apod.

Uvítám jakékoliv rady na co si dát pozor, čeho se vyvarovat, Vaše zkušenosti, kontakty, nabídky apod. Celou stavbu bych chtěl zdokumentovat a pak uvést své zkušenosti zde, pro další stavebníky, jestli bude mít o to někdo zájem.

Můj email: arz at email.cz

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.