volba vytápění RD

Reklama
volba vytápění RD

Dobry den, provadím rekonstrukci 70let starého cihlového domu. Teplotní ztráty domu mám spočítány na 7kW, řešeno přídavnou, venkovní izolací. Neustále, ale řeším problém volby správného způsobu vytápění. Zatím má poslední idea č. 1 je: jednotka DUPLEX RD bez IZT. zdroj tepla - plynový kotel a horkovzdušná krbová vložka připojená k jednotce DUPLEX, tím zajistím rozvod teplého vzduchu, z krbové vložky, po domě. TUV - boiler.
idea č. 2: teplovodní, plynové vytápění s regulací teploty v každé místnosti + řešení výměny vzduchu za pomocí produktů fy. ATREA + pokud možno zapojení teplého vzduchu z krbové vložky do tohoto oběhu. TUV - boiler. mohu požádat o vaše názory? pozn. zatím jsem své nápady nekonzultoval ani se svým projektantem ani s fy. Atrea, tak že mne když tak moc nekamenujte. K tomuto řešení mne vede hned několik aspektů: V prvních několika letech budeme obývat tento dům pouze o víkendech. Přes týden nastavena nízká teplota a pár hodin před příjezdem zapnutí topení přes internet, proto ne IZT, dlouhá časová prodleva k náběhu, nebo přes týden zbytečný výdej energie na udržení teploty. plyn vs. el. pokud bych použil el. kotel. musel bych mít laicky řečeno, velký jistič a tedy i vetší paušální platbu svému dodaveteli energie. Kompletní řešení vytápění rekuperací tepla je pro mne jednoduše řečeno drahé. Z pohledu businessu návratnost investic nad 4 roky není zajímavá a zde to je min. 10let.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.