Rozměrové změny fasádního EPS

Reklama
Rozměrové změny fasádního EPS

Právě zatepluji domek, lepím 15cm EPS-70F. Dávám si záležet na tom, aby spáry mezi deskami byly co nejmenší. Ale jsem nemile překvapen, že velikost spár není ani tak závislá na mé přesnosti, ale na tom, jak která deska je zrovna zdeformovaná. Deformace jsou dvojího typu:
1) Kratší strany desek jsou zaoblené - délka desek na středu je větší než délka od rohu k rohu.
2) Prohlé desky - položím-li desku na rovnou podložku, na středu je třeba až 4mm mezera.
Chtěl bych se zeptat, zda je to normální. Předokládám, že je to tím, že jsem EPS skladoval asi 3 měsíce na půdě a během toho se zdeformovaly. Pak by mě taky zajímalo, jak taková škvíra třeba 2mm mezi deskami ovlivní výsledné vlastnosti zateplovacího systému.
Díky za odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.