TZB-info - Fyzikální hodnoty pro suchý…
Tabulka uvádí Fyzikální hodnoty pro suchý vzduch při tlaku 100 kPa, konkrétně to jsou měrná hmotnost, měrná tepelná kapacita, součinitel tepelné vodivosti, součinitel teplotní vodivosti, dynamická…
Zdravím vás,
setkal jsem se s názorem, že nejlepší tepelný izolant je vzduch. Dokázal by mi někdo poradit, s jakou tepelnou vodivostí vzduchu můžu počítat s tlouštkou mezery (např 10,20,nebo 30cm) suchého uzavřeného vzduchu (obj. hm. 1,2759kg/m3)?
Díky za odpověď
Souhlasím. Jen nemám rád ohánění se normami. Bývají často zastaralé a někdy přímo chybné. A pokud v normě je…
před 9 roky
Ona tato část diskuse vznikla spíše náhodou, původní tazatel se na to vůbec neptal, byla to reakce na již skoro celý…
před 9 roky
Můžete mi vysvětlit, proč přispíváte do diskuze, když nechcete diskutovat? Vy jste něco napsal, já jsem to trochu…
před 9 roky
20 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení