Krbová kamna s výměníkem- alternativa i pro pro velký starý dům?Prosím o radu od zkušenějších.Situace: 100let starý zděný dům v nadm. výšce 300, pahorkatina, stěny cihla 45cm. Přízemí 4 místnosti po 20m2 vysoké stropy 3,3m + chodba a velká koupelna, první patro před rekonstrukcí-2 místnosti po 23m2, stropy 2,7 m, koupelna a 4 komory. Střecha Capacco izolovaná 20 cm Rotaflex. Jinak v domě 14 starých špaletových oken a 4 nová plastová. Dosavadní topení je plynové , v celém přízemí 9 deskových radiátorů. Při chystané rekonstrukci 1 patra, kde příjde asi 7 radiátorů přemýšlím o možnosti koupit krbová kamna s výměníkem (Grand Max-se vytuněným výměníkem na 10kw)a používat ho v přízemí jako krb a po zapojení do topné soustavy jako alternativu k drahému plynu. Komín je stavěný na 150mm průměr.Neznám ale tepelné ztráty našeho domu, a mám obavu, že tento kotel(zatím nejsilnější, který jde připojit na náš komín co jsem našel)nedokáže vytopit celý dům. Je zde někdo, kdo by mi dokázal poradit, jestli je moje chystaná investice realizovatelná, příp. jaká jsou rizika(např. propojení obou soustav). Za případné rady, připomínky i nabídky předem děkuji.
Steklý Vít Šluknov