Propojení akumulační nádrže a podlahového topení

Rubriky:

Propojení akumulační nádrže a podlahového topení

Dobrý den

Ve své novostavbě NED domu budu mít podlahové topení. Jako zdroj tepla pro první topnou sezónu bude sloužit akumulační nádrž vybavená topnýma patronama o celkovém výkonu 15kW. Další topnou sezonu již bude instalováno tepelné čerpadlo připojené na AN a AN následně připojena na podlahové topení.
Můžete mi poradit co vše je potřeba zapojit a jak mezi akumulační nádrž a přívody k rozdělovačům podlahového topení. Předpokládám že by tam mělo být nějaké oběhové čerpadlo, směšovací ventil se servopohonem připojený na stoupačku podlahovky a mixující k teplou vodu z AN s chladnou vracečkou podlahovky. Můžete mi doporučit konkrétní model čerpadla, směšovače, servopohonu a dalších potřebných zařízení, případně mne odkázat na nějaký výkres.
Dávám přednost jednoduchosti a nízké ceně. Vytápěná plocha domu bude 150m2, celkem 8 okruhů, dimenze 18x2 a 20x2 pex potrubí od výrobce revel. Rozdělovače jsou klasické ruční uzávěry od revelu které vybavím ještě průtokoměrem pro každý okruh. Vypočtená ztráta domu 7kW. AN je osazena i trubkovým výměníkem pro předehřev TUV. projekt mám pouze na podlahové topení ale ne na vlastní připojení ke zdroji.
Díky za Vaše rady a názory.

Ivan Málek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.