Diferenciálny vodomer

Rubriky:

Reklama
Diferenciálny vodomer

Vie mi niekto poradiť kde (a či) sa dá zohnať vodomer, ktorý by meral rozdiel dvoch prietokov? Mám byt v novom dome, kde sú stupačky s teplou aj studenou vodou na chodbe a prípojky od nich sa podlahou vedú do bytov. Aby nebolo treba odpúšťať veľa vody z potrubia s teplou vodou, je táto do bytov vedená dvoma potrubiami, v ktorých neustále cirkuluje. Na každom potrubí je vodomer a spotreba teplej vody v byte je daná rozdielom údajov oboch vodomerov. Keďže však takto pretečie vodomermi veľké množstvo vody, je veľká aj absolútna chyba, ktorá pri meraní vzniká. Napr. v mojom prípade ak nebudem mesiac odoberať teplú vodu, aj tak mi nabehne spotreba cca 2 m3 čo sa priráta k mojej skutočnej spotrebe (cca 1,5 m3/mesiac), teda celkovo mi bude účtovaná spotreba 3,5 m3 teplej vody za mesiac. Vie mi niekto poradiť ako by sa dala táto nepresnosť zredukovať pri zachovaní cirkulácie teplej vody (okrem zníženia, alebo zastavenia prietoku v cirkulačnom potrubí)? Existuje vodomer, ktorý by meral rozdiel dvoch prietokov s primeranou chybou? Ďakujem za dobré nápady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.