Chybí podkladní železobetonová deska - spěcháDobrý den,
potřebuji velmi rychle poradit s následujícícm problémem:
Mám starší rodinný dům, ve kterém jsme se rozhodli provést rekounstrukci podlah a instalaci podlahového topení. Při výběru a plánování činností jsem vycházel z projektu předchozí rekonstrukce, přestože stav v projektu nebyl dobrý, je skutečnost ještě horší.
Skladba podlahy, kterou jsem zjistil při vybourání podlahy byla následující: Zhutněný zásyp, občas hydroizolace a sem tam i izolace proti radonu, beton tloušťka od 2 cm - 15 cm (to vše na 15m2 :( ). Dle projetu měla být konstrukce následujcí: Podkladní beton 12 cm, hydroizolace, betonová mazanina 6 cm. Místo mazaniny jsem pak chtěl dát suchý systém podlahového vytápění. Vzhledem k tomu, co jsem zjistil musím plány přehodnotit, ale bohužel to musím mít hotové do 25.10.2006.
Uvažuju o následující skladbě podlahy:
* Hutněný zásyp
* XPS 15 cm
* Hydroizolace a izolace proti radonu
* Betonová vrstva cca 15 cm. Uprostřed této vrstvy trubky podlahováho topení buď liště, která bude dočasně při betonáži podložená aby nesedla, nebo na montážní síti, která bude zavěšená v potřebné výšce.
* Dlažba
Dá se tato skladba použít ? Z časových důvodů si nemůžu dovolit betonovat 2 vrstvy betonu (2x 28 dní je hodně a to skutečně nestíhám).
Máte někdo jiný nápad jak to řešit ?
Děkuji
Roman Kaňovský