Problematika vložkování komína na TPMůj komín je 9m vysoký,přímý,rovný,vnitřních rozměrů 30x30 cm,jeho část je vedena venkovním prostorem,tudíž ochlazovaná(stěna je pouze cihla),proto vyvstává nutnost vložkování a izolování,to pouze na popis situace.Jedna firma z Teplic mi doporučila ústy svého technika na místě flexibilní nerez o průměru 160mm,to se mi zdá jako nevhodné,další mi doporučila nerez roury 200mm se zateplením okolo vložky,další nerez roury 220mm bez zateplení.Mně osobně zdá být dobrá keramika (keranova-schiedel),ale to moc firmy evidentně nepreferují,důvod neznám a proto žádám tímto o radu a vysvětlení.Topím uhlím,dřevem,zkrátka běžnými palivy.Kotel je Dakon 32 kw.Rovněž váhám s názorem na keramické vložky,keranova,nebo uni,nebo jiný výrobce?rád bych samozřejmě upřednostnil kvalitu,jenže při takto diametrálně odlišných názorech "profesionálních" realizačních firem se těžko orientuji.(Kdyby vás překvapil názor technika flexi nerez 160,délka 9 metrů pro komín Dakon 32kw,s tím, že to bude lépe táhnout a hořet,je to názor fa.Miller topení voda plyn,Teplice