Obvodové zdivo Porotherm a nedodržení technol. postupu

Reklama
Obvodové zdivo Porotherm a nedodržení technol. postupu

Dobrý den vespolek,
pro stavbu mého domu jsem zvolil materiál Porotherm, přičemž obvodové zdivo je Porotherm 44 P+D na maltu Porotherm TM. Díky výhodným tepelně-izol. vlastnostem zdiva není plánováno další zateplení. Dům je stavěn dodavatelskou formou (hrubá stavba). Dodavatelská firma se dopustila následujícího nedodržení techn. postupu.
Při zdění každé vrstvy zdiva na konci šáru vždy naměřili a uřízli doměrky zdiva. Jelikož obvykle měřili špatně, snažili se situaci vždy zachránit tím, že u posledních několika bloků od sebe oddálili pero a drážku tak, že je zde mezera větší než 5 mm.
Firmě jsem řekl, že takovou práci nepřevezmu a budou to muset nějak řešit.
Odborně fundované publikum prosím o informaci, zda existuje nějaké jiné řešení než destrukce stávajícího nekvalitně provedeného zdiva. Jako stavebního laika mne napadá např. navrtání dotyčných spár a jejich tlakového vyplnění např. polyuretynovou pěnou nebo nějakou tepelně izolační pastou apod.
Prosím Vás tímto o doporučující vyjádření k mému problému.
Děkuji.
S přáním hezkého dne

VO

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.