Zateplení Poroterm

Reklama
Zateplení Poroterm

Dobrý den,prokousávám se množstvím otázek a odpovědí ohledně zateplení a věcí s tím souvisejících. Přesto však prosím o radu.
Mám 2 roky starý koncový ŘRD (štítová stěna na Z bez oken, vnější stěny Porotherm (pravděpodobně P+D) 40. Plocha asi 100 m2. Má cenu zateplovat EPD? Pokud ano, tak jakou tloušťku. Při zvažování se mi nejedná jen o čistou ekonomickou návratnost, ale také o vyřešení vzhledu venkovní fasády a zlepšení teplotní pohody. Když přestane topit topení, je hned cítit chlad, i když teplota místnosti zůstává stejná. Bude to po zateplení lepší? (Je mi jasné, že jde o sálavé teplo.

Bylo mi doporučeno, že stačí EPD 5 cm (systém Weber Terranova), větší je prý zbytečné vzhledem k použitým cihlám. Objevil jsem ale, že jsou nějaké problémy s rosným bodem - tak prý raději více (stačí 8?). Je problematika RB opravdu tak zásadní?
Jiní říkají vykašlat se na to.

Co s tím, abych peníze nevyhodil zbytečně?
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.