Zateplení bez stěrky ("žlutý" EPS) - co s tím?Koupili jsme nedokončený dům a chtěli bychom ho před nastěhováním ještě zateplit. Dům je bez omítek, stěny jsou pouze 24cm široké, takže zateplení hraje docela důležitou roli, navíc topení i kotel je dělaný pro zateplenou stavbu a při větších mrazech bych musel přitápět, abych dům vytopil. EPS nalepím celoplošně lepidlem bez kotvení hmoždinkami.
Materiál mi v pátek dovezli a nyní řeším dilema, zda nechat zateplení na jaro nebo to udělat ještě letos. Budu to dělat svépomocí a víc jak samotné nalepení EPS asi již nestihnu. Možná, že by se - pokud počasí dovolí - zastěrkovala aspoň JZ strana. EPS asi zůstane bez stěrky a do jara jistě zežloutne. Lze to riskovat s tím, že bych pak EPS zbrousil brouskem na EPS a nalepil stěrku? Už jsem to tak viděl na některých domech, kde byl EPS žlutý, ale pak ho obrousili a dělali stěrku. I tak mi to ale připadá jako lepší řešení než to skladovat v garáži a na půdě, kde to zabírá místo. Budou větší náklady za topení, atd.. Prostě mínusů je daleko víc než plusů. Co vy na to? Můžete někdo poradit či se podělit o zkušenosti?