Tepelná izolace stropu

Reklama
Tepelná izolace stropu

Dobrý den. Rád bych se poptal na vaše názory na izolaci stropu mezi obytnými patry. Na jaře začnu zdít obvodové stěny. Aktuální stav se od původního projektu docela liší. Jde o domek 9x9m s obytným podkrovím, Materiál ytong P2 400 300mm , cca 20cm EPS v podlaze, na stěny z vnějšku 25cm EPS a na střechu cca 40cm EPS, dům bude poměrně slušně zaizolován. Strop je dle projektu MIAKO s 2,5cm polistyrenu, ten je zde podle mne jen na kročejový útlum (v projektu nespecifikováno). V podkroví je koupelna a 3 ložnice. Vytápění celého domu obstarají přímotopy, větrání s rekuperací je samozřejmost. Nyní přímo k problému. Ideální teplota na spaní je poněkud nížší než v obytných místnostech. Pokud budu například topit pouze v přízemí, tak mi teplo bude přirozeně stoupat zkrz strop do ložnic. Pokud nebude dům pravidelně obýván, tak je to dle mě ideální. Přijede se, dole zatopí a i po půl dni bude nahoře teplota lehce nižší. U trvale obydleného objektu mám strach, že v delším horizontu bude trvale teplota v podkroví vyšší než v přízemí. Jediné řešení co mne napadá je masivní izolace stropu respektive podlahy v podkroví. Doufám, že jsem vše popsal srozumitelně. Možná vytvářím problém tam, kde není :-)
Uvítal bych nějaké zkušenosti z praxe.
S pozdravem Petr Smutný

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.