vytápění starého domu plynemBydlím ve starém kamenném domu postaveném v roce 1895 a později rekonstruovaném. Před 15 lety jsem jsem prováděl prakticky celou rekonstrukci ( nové podlahy, omítky, krovy, krytina, fasáda atd.) Vzhledem k tomu, u nás v obci nebyl plyn, tak jsem zvolil vytámění elektřinou ( elektrokotel Kopřiva 6 kW ) a radiátorový rozvod i když mi každý vychvaloval výhody přímotopů a nízké pořizovací náklady a ty kecy pánů Klause, Dlouhého, jak bude v budoucnu levná elektřina. Říkal jsem si houby s octem. Oni sem jednoho dne zavedou plyn a budu muset bourat a stavět znovu. Nové rozvody, radiátory atd. To už jsem však měl. Nyní skutečně již máme 6 let plyn a já jsem skutečně vyměnil pouze kotel za kotel. Koupil jsem Junkerse turbo 24 kW a panelové radiátory jsem vyměnil za litinu. Mám pouze prostorový regulátor TR 200. Vytápím ložnici 12m2,kuchyň 12m3, obývák 35m3 a koupelnu 10 m3. Na plyn máme i TUV a vaříme. Od roku 2000 zde bydlíme trvale ( důchod ). Ročně protopíme, TUV, vaření 2550 m3. Otázka zní : Je to hodně, málo nebo to újde