Umístění zpětného ventilu ve víceokruhových systémech

JP Jan Palička @jan.palicka před 18 roky28.11.2006 23:31:00
Umístění zpětného ventilu ve víceokruhových systémech

Zajimají mne názory profesionálů na problém umístění zpětné klapky ve víceokruhových systémech.
Běžně se klapka umisťuje do výtlačného okruhu za čerpadlo, čímž má bránit samotížné cirkulaci. Nedávno jsem však viděl v jednom projektu řešení na VÍCE okruhů, že zpětný ventil byl u nesměšovaného okruhu nikoliv na výtlaku za čerpadlem,jak je obvyklé, ale až na zpátečce před sběračem a dokonce u směšovaných okruhů s trojcestným ventilem (byly celkem 3) také na zpátečce před sběračem, avšak až mezi trojcestným ventilem a sběračem. Na otázku proč, mi bylo projektantem odpovězeno, že jej tam osadil proto, aby zajistil, že čerpadlo bude sát vodu buď z okruhu, nebo z náběhu, nikdy však ze zpátečky od sběrače - viz obrázek
Názor?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.