Stupeň přednastavení ventilů Radik VK

Rubriky:

Reklama
Stupeň přednastavení ventilů Radik VK

Dobrý den,
chtěl bych se poradit s následujícím problémem. Mám v RD radiátory Radik VK a kotel Vaillant 260 VUW. Po montáži topení v podkroví, kdy rozvody byly vedeny prostupem SDK konstrukce, se objevily problémy se zvukovými projevy ÚT - lupání v trubkách, které je patrné zejména při prudkém vyhřátí topné soustavy. Domnívám se, že rozvody nebyly dobře odizolovány od SDK konstrukcí. Aby nedocházelo k velkým teplotním rozdílům topné vody, odpojil jsem centrální prostorový termostat a celou soustavu reguluji pouze termostatickými hlavicemi Heimeier. Co se týká hlučnosti ÚT je patrné zlepšení. Můj první dotaz je, zda nevadí, že čerpadlo kotle je v permanentním provozu. Dále bych se chtěl poradit ohledně přednastavení ventilů na radiátorech. Vím, že pro takové přednastavení je zpravidla nutno provést výpočet pro celou soustavu, nicméně existuje nějaké jednoduché doporučení? Problém je, že většina radiátorů při použití hlavic reguluje teplotu s velikou odchylkou od nastavené teploty na hlavici, např. i když je hlavice nastavena na minimální teplotu (znak sněhové vločky - 6°C), tak i když je v místnosti teplota znatelně vyšší, přesto je radiátor teplý. Prosím o radu, jaké jsou možnosti seřízení radiátorů.
Děkuji.

A. Skála

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.