účtování teplaProsím o informaci jak je to s různými koeficienty jimiž se rozpočítává spotřeba tepla v ústředním topení.
Bydlím v obecním domě.Měřáky nemáme (nemáme ani měřáky na vodu).Správcovká firma topí tak, že nerozlišuje byty nechráněné.Tyto byty jsou až do doby prvních mrazů, anebo zateplení ploché střechy sněhem věčně nedotápěné.
Zajímá mě, jak je to s vyúčtováním.Tyto krajní byty platí za spotřebu stejně, jako byty chráněné.
Někde jsem slyšela, že mají mít ale slevu a ve vyúčtování je toto zmíněné.
Jakou slevu a na co?
Byt je po celé délce na severní straně.Nechráněné.Má 4 okna do světlíků (3 světlíky).Je pod plochou střechou - nezateplenou.Je mimo patro - má terasy.Prosklenost je v 1 místnosti cca 6,5 m2.
Na co je sleva?Na zeď?Na střechu, světlíky, prosklenost?
Někdo zmiňoval tady jen zeď.
Další byt je nad průjezdem, kterým vjíždí do dvora auta, takže je věčně otevřený.
Mají tito nájemníci také nárok na slevu?
A ještě - naše správcovská firma vytápí při cca 10 st. C na 35 st. teplou vodu v ÚT.A od 22,00 hod. netopí.Oproti panelákovým domům máme zimu.Je tato teplota dostatčná, pokud je nastavená od počátku toppné sezóny ?
Firma se vymlouvá, že topí dle vyhlášky.Ale na druhou stranu vyhlášku týkající se vnitřního prostředí ignoruje.Termo ventily jsou na nic.Teplotu na nich do 25 st. regulovat nemůžeme,protože takovou teplotu byty nedosahují.Termoventily jsem sundala a zima je dál.
Nemůžu přijít na to, jak to funguje.Firma je a.s., spotřebu fikaně rozpočítavá na všechny kotelny, takže přehled o své kotelně nemáme.V jejím zájmu by bylo spíš přetápět, aby firma vydělala.U nás nedotápí a vleče se to léta.Kam to jde?
Máte představu?
To, že navýší teplotu tam, kde má kanceláře a pak nám to dá do společného rozpočtu je jasné a sami jsme si to ověřili, ale to asi není to jediné.
Díky, prosím odpověď nějak rychle.Fakt už mě to nebaví a chci to řešit.Díky, C