stavba podlahového vytápění obecněOmlouvám se za dotazy, které jistě někdo již x-krát zodpověděl, ale stavím, jsem amatér, takže se zeptat musím.
Mám asi tak tři měsíce času, než bude hotova hrubá stavba a musím se rozmyslet, jaké topení. (mám tam komín pro turbo kotel - plyn)
Asi teplovodní podlahové, ale mám nejasnosti:
1. Co se dělá, když po letech třeba praskne trubka nebo něco. Rozbít celou podlahu? Není potom klasické radiátorové lepší?
2. Nechci dlažbu, raději laminát. U dřeva mám strach z poškození, kvalitní laminát za 1000Kč/m2 v kuchyni mám vyzkoušený a ten vydržel všechno (napršelo nám do kuchyně, na podlaze potopa, asi po dvou hodinách jsme to teprve vytřeli a laminát bez závady). Ale je laminát vhodný na podlahovku?
3. Jde dát do přízemí podlahovka a do patra radiátory? Řeší se potom nějak rozdíl teplot topného média?
4. V přízemí mám fr. okna o šířce cca 3,5 metru, klasické dvojsklo - nemusí se pod ně dát nějaké ještě jiné topení než podlahovka?
Samozřejmě si nechám udělat projekt od odborníků, ale chtěl bych si předem ujasnit, do čeho jít a co má ekonomický smysl a co ne.
Jo, ještě toto, dům stavěný z Porotherm 24 P+D a 15 cm POLYS, prosklení je na jih, plocha 105 m2 + nevytápěná garáž.
Děkuji za rady a doporučení.