Jak zateplit pod krokvemi

Reklama
Jak zateplit pod krokvemi

Řeším tento problém: Novostavba RD, nahoře plné poschodí. Dle projektu je plánováno 18cm Orsilu mezi krokvemi. Nestavím žádný NED, ale mám obavy, zda pod plechovou střechou nebude v létě horko a rád bych trochu víc zateplil. Uvažoval jsem o 5 cm pod krokve. Pod cca polovinou střechy je půda, kd eje skladba střechy: plechová kratina, pojistná folie, 18cm Orsil, dřevěný rošt, sádrokarton. Tam by se snad dalo nacpat těch 5 cm mezi ten rošt, na kterém bude sádrokarton (i když mně tvrdí že se dnes už dřevěné rošty nepoužívají a chtějí tam dát kovové nosníky. Ale v druhé části nad ložnicemi není půda, sádrokarton nebude na roštu přímo na krokvích, ale podhled bude zavěšený tak cca 1 metr z krokví dolů, aby zde byl strop rovný. Jak tam upevnit tu izolaci pod krokve? Kdyby byla jen mezi krokvemi, tak se upevní nějakými dráty. A sádroš, který by ji držel na krokvích tu nebude tak blízko.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.