Stavba solárniho panelu

VK Vaclav Kalina @vaclav.kalina před 18 roky05.12.2006 19:12:00
Stavba solárniho panelu

Zdravím, mám takový dotaz. Před rokem jsem si svépomocí úspěšně předělal topení na akumulaci. Mám k tomu 200 litrový kombinovaný boiler, takže přes zimu mám ohřev vody za režii, ale chtěl jsem ještě vyřešit léto. Jsme celkem hýřivá rodina a ohřev teplé vody mě vyjde na cca 8000,- Vzhledem k tomu, že solární systém s jeho životností je na hranici rentability, rozhodl jsem se postavit celý systém sám. Použil bych plastový beztlaký výměník o objemu 600 litru s dvěma hady. Spodní by byl připojen na solární kolektor a horní na výměník boileru. Solární panel bych udělal z měděné trubky na černé desce ze spodu izolované čedičovou vatou a z hora uzavřené polykarbonátovou deskou. Uvítám jakékoli zkušenosti ať již s amatérskou stavbou, případně i standardním dodavatelským řešením. Slibuji, že se podělím s výsledkem své práce, případně zodpovím dotazy ohledně mé akumulace.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.