Zhoršená kvalita pitné vody - vznik škodZhruba před 3/4 rokem vodárny a kanalizace v našem městě změnily smyčku a od té doby jsem jestě s jedním rodinným domkem (bydlíme na okraji obce) poslední odběratelé vody z řádu. Od této doby se nám zhoršila kvalita piné vody v tom smyslu, že nám pomalu začaly žloutnout varná konvice, umyvadlo, sprcha a sprchový kout (rád bych viděl bojler jak vypadá uvnitř). Několikrát jsem to (bohužel použe telefonicky) avizoval, nicméně se nic nedělo. Nechal jsem si od známého (není akreditovaná zkužebna) zkontorlovat kvalitu pitné vody a bylo mi sděleno, že je v této vodě řádově 50x více železa než připouští norma. Po tomto jsem opět zavolal na vodárny a konečně se něco začalo dít. Bylo mi sděleno, že se to pokusí odkalit (po tomto vzali vzorek vody) případně na řádu podemnou zřídí další hydrant aby bylo možné odkalení častější a lepší odkalení a v posledním případě zřídit novou přípojku k mému domu (je tam ještě olovo)
Můj dotzaz zní: mám nějakou šanci o náhradu vzniklých škod (vyčištění bojleru, znehodnocená varná konvice, znehodnocené baterie atd) a případně jak postupovat? A pak jak je to s vlastnictvím přípojky?
Díky moc všm za odpovědi.