TČ pro domy s radiátory - CO2 ???

Reklama
TČ pro domy s radiátory - CO2 ???

Pro NO radiátory je klasické TČ problém kvůli TV (60-80C), nízkému topnému faktoru (efektivnost) resp. životnosti kompresoru. Máte někdo praktickou zkušenost (názor) se Sanyo CO2 ECO ? Params sem cpát nebudu (jsou ve 2 prospektech na síti a u dealera). Pro 10kW objekt mi to připadá neefektivní (4.5 kW + bivalence 0-9 kW, nepochopil jsem, proč celkově jen 9kW a proč by údajně mělo celou zimu běžet bez přestávky pro 10kW objekt). Není vůbec jasné, při jakém průtoku z akunádrže (223l) do ÚT to udrží VT 60C (minimum pro radiátory). Vnitřní zásobník TUV lze využít přímo či pro natápění většího ext. zás. Kompresor je 2-stup. s plynulou reg. otáček. Podle mne to chce 3 roky počkat - na větší výkon TČ - jenže jaký ? - snížení ceny z 220 na 150 (+DPH) - na odchytání kompresoru - nebo jeho uvolnění pro trh (země - voda). Vaše názory + zkušenosti + perspektivy s CO2 technologií = ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.