zateplení základů

Reklama
zateplení základů

dobrý den
mám novostavbu rodinného domu, realizace svépomocí.
obvodové zdivo je z durisolových tvárnic. základy jsou zděné z prefabrikovaného ztraceného bednění. po dokončení stavby jsem izoloval základy po obvodě, byl použit tvrzený polistyren o síle 60mm, je lepen na základy "na buchty" a kotveny hmoždinkami. zateplení je provedeno pod přesah obvodového zdiva a omítku, do hloubky 600mm od hrany základů. nyní, při prvních mrazech, se projevilo -zřejmě- vzlínání vody za deskou polistyrenu směrem vzhůru, k hydroizolaci a průsaku do přesahující omítky. mám k dispozici foto ev. nákres v řezu, kde je patrná konstrukce zateplení. jde mi o to, abych přesně vymezil příčinu vlhnutí omítky a našel řešení. vlhkost, zřejmě ve formě par, které vystupují zpod "pláště" budovy asi namrzají na fasádě a poté zapříčiňují její zvlhnutí. pošlete mi, prosím, mail, na který mohu poslat více informací a obrázky. děkuji. frantal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.