čím nejlépe vytopit malý řadový dům

Reklama
čím nejlépe vytopit malý řadový dům

Važení přátele, asi se to tady řešilo vícekrát, stačí mě navést na nějaký smysluplný odkaz.Mám hrubou stavbu řadového domku š:6,5 m, délka 9m bez garáže,mezi sousedy porotherm 24p+D + 2cm polystyren mezera a do ulice 40cm porothem p+D, plánované zateplení 10 cm polystyren, orientace domu do ulice jih a do zahrady sever, kam v zimě slunce nezasvítí, střecha sedlová, nezateplená, bude zateplen sádrokartonový strop v pokojích.Okna klasická chci dřevěná k1,1, v koupelně jedno střešní okno asi Kubeso?Zatím nemám vypočítanou ztátu domu,snad to nebude nějaká hrůza.Přemýšlím o nějakém plynovém kotli a rád bych si pořídil i krbová kamna na vytopení a taky přemýšlím o solárním panelu na ohřev užitkové vody.(vyplatí se to?)Jsme 4 osoby, 2 dospělí a 2 malé děti.Taky jsem se díval na tepelné čerpadlo, ale ty ceny mě příjdou hodně vysoké.
Děkuji Všem za radu.
S pozdravem a přáním hodně zdraví v novém roce!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

70 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.