Jaky solarni zasobnik?

Reklama
JS Josef Salda @josef.salda před 17 roky01.01.2007 22:11:00
Jaky solarni zasobnik?

Stavim a rad bych si rovnou vse pripravil pro instalaci solaru. Vytapeni bude primotopy. Nejprve jsem zvazoval bojler s el. patronou a az casem (napr. po 2 letech - az bude cas) jej vyhodit a dat solarni zasobnik pro ohrev TUV. Bojler + predehrev solarem se prostorove nevejde - proto vymena.

Domnival jsem se, ze se pouzivaji stojate zasobniky. V mem pripade dole vymenik solaru a v pulce patrona. Horni polovina je dohrivana elektrikou (pokud solar nestiha - prechodna obdobi a zima). Napr. zasobnik VTS 200/2 za 12 017 bez DPH dle ceniku http://www.ekosolaris.cz/download/Cenik_… . V tomto ceniku maji ale i "solarni zasobniky" lezate napr. OKCV 160 za 7 765 bez DPH. Zde tedy asi mnohem hure dochazi k vrstveni.

Rad bych ziskal informace od lidi, kteri solary vyuzivaji.
Jake solarni zasobniky vyuzivate?
Jak provadite regulaci dohrevu el. patronou nebo plynem, aby se ze solaru co nejvice vyuzilo, ale pri rozumne cene realizace. Preci jen i ten stacionarni smaltovany ma omezenou zivotnost (10 15 let?).

Domnivam se, ze lezaty solarni zasobnik musi byt neustale dohrivan elektrikou a tim nevyuzito solaru. Dovedu si to predstavit jedine tak, ze na leto vypnu el. ohrev a necham jej ohrivat pouze solarem. Bohuzel, obcas se asi treba stane, ze nebude tepla voda.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

56 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.