odvětrávání vzduchu z RD

Reklama
odvětrávání vzduchu z RD

prosím Vás o radu. Mám podsklepený domeček + dvě patra a řeším jaký způsobem ho efektivně za málo peněz odvětrat. Obytnou plochu mám cca.200 m2 tj. cca. 500 m3 užitného prostoru (ty dvě patra). Ve sklepě mám v-ling25 coby zdroj tepla,kterému vhání ventilátor do spalovací komory nějaké množství vzduchu. Teď si vzduch bere přes garáž a je znát ,že se do kotelny tlačí studený vzduch.
A teď k mé myšlence : bylo by možné do baráčku vhánět přes zemní registr a výměník v kotelně ( která je poměrně teplá 22-27°C podle venkovní teploty) s vyústěním na chodbách v 1 a 2 patře a naopak nasávání pro kotel přizpůsobit tak ,aby potřebný vzduch si bral z baráku (přirozenou škvírou ve dveřích mezi kotelnou a chodbou)
Tím bych vyřešil , že mi nebude kotel nasávat studený vzduch do baráku a hlavně bude spotřebovávat použitý .Ale taky sníží nebezpečí radonu , který máme teď na hraně.

Zajímalo by mě zda tato moje myšlenka je reálná a nebo uplná blbost ( donutit vzduch ,aby se tlačil do sklepa).
Ale v každém případě budu rád i za případné náměty. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.