Vlhkost sádrokartonu pod šikminou - normy?

Reklama
Vlhkost sádrokartonu pod šikminou - normy?

Dobrý den, žiju v novostavbě (dřevostavba) a úderem prvních mrazíků se objevil problém: vlhké fleky v sádrokartonu v šikminách. Podle všeho jde o špatně udělanou izolaci, firma je solidní, zodpovědnosti se nezříká. Chce ta místa, kde jsou občas mokré fleky vidět, odkrýt a izolaci opravit.
Avšak v patře mám 4 místnosti, fleky jsou pouze ve dvou. Digitálním vlhkoměrem jsem však zjistil, že sádrokarton v ostatních místnostech má vlhkost až 20 procent.
Dotaz: Mohl by mi někdo poskytnout plné znění nějaké normy, která by mi řekla, jestli je tato vlhkost v normě či není a v případě, že v normě není, abych s ní mohl argumentovat u stavební firmy k předělání izolace kompletní? Předem děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.