Rada k regulaci podlahovkyPotreboval bych radu od nekoho kdo tomu rozumi k regulaci podlahovky. Od projektanta jsem mel nakresleny projekt na podlahu, ale topenarska firma ho slusne predelala s tim, ze tamto bylo drahe(coz asi souhlasi) a neprakticke (cimz si jist nejsem).
system je zapojen tak, ze za elektrokotlem je ted trubka s rozdvojkou, jedna vetev vede k radiatorum do patra, druha vetev vede k rozdelovaci podlahovky. Do celeho okruhu tedy jde od kotle stejne tepla voda, logicky tedy az 55 stupnu, na ktere jsou dimenzovany radiatory.
Minule jsem jim prisel na to, ze jim v rozdelovaci chybi neco, co by michalo spravnou teplotu vody. Viz prvni fotka, jak rozdelovac vypadal. Proste mi tam chybelo neco, co bude dle potreby podlahovky smesovat z prichozi 55 stupnove vody a odchozi rekneme 20 stupnove vody na potrebnou 35 stupnovou vodu.
Rekli ze to predelaji a privezli to, co je videt na obrazku dve.
Z meho laickeho pohledu tam pribylo cerpadlo pro obeh podlahovky, coz je spravne, to tam rozhodne ma byt, ale porad tam neni ta smesovaci jednotka. Nebo jen nechapu princip. Takhle mi prijde, ze muzu na te hlavici nastavit sice 35 stupnu vodu, ale kdyz mi prijde 55, tak se hlavice proste neotevre a je to, ne? Nebo ta hlavice snad umi vodu michat? pripoustet po "kouskach"?
druha vec co me zarazi je umisteni toho cerpadla, kdyz je takhle, tak preci toci cely okruh az ke kotli a ne jen okruh uvnitr podlahovky, ne?
Muze mi to prosim nekdo znaly zkusit vysvetlit tak, abych to chapal.. s dodavatelem topeni moc debata neni, obvykle se mi snazi vysvetlit, ze oni tomu rozumi, at to necham na nich, ale po tom, co jsem jim minule dokazal, ze tam proste fakt neco chybi, tak uz si tim vubec nejsem jist, jak moc tomu opravdu rozumi.
Diky vsem
J.