Snížení nákladů na vytápění

Reklama
Snížení nákladů na vytápění

Zdravím vás všechny potřeboval bych trochu vašich zkušeností a rad bydlím ve zděném 3 patrovém domě s půdou ve vchodě je 9 bytů teplo odebírám z městské teplárny chtěl bych snížit náklady na vytápění bydlím úplně na hoře a napadlo mě jak sem byl na půdě tak jsem viděl trubky co odvádějí páru z koupelen a ze záchodů přímo na střechu tak že bych tam udělal trubkoví výměník který by nasával vzduch z půdy a hnal si do bytu předehřátý vzduch stech odpadních trubek z koupelen (výměníků) do kuchyně a pokoje samozřejmě předpokládám že to nebude stačit tak se obracím na vás o radu jak to udělat vy všichni řešíte velké rodinné domy s velkými tepelnými čerpadly a já bych naopak potřeboval jenom nějaké malé tepelné čerpadlo které by mi ten předehřátý vzduch z toho výměníku ještě dohřál na požadovanou teplotu takže budu potřebovat asi čerpadlo vzduch/vzduch no a jaký použít kompresor a ani nemám představu kolik by měl mít výkon jestli použít nějaký ledničkový kompresor který bych si sestavil podle knížky s tím bych potřeboval poradit jo a výparník (tet nevím jestli sem to nenapsal obráceně) bych asi umístil do vikýře no už mně nic nenapadá snad jsem to popsal všechno předem děkuji s pozdravem Kovačík K

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.