TČ vzduch-voda vnitřní provedení co topí i chladí

Reklama
TČ vzduch-voda vnitřní provedení co topí i chladí

Dobré sobotní odpoledne,
TZ domu je 8,4 kW (při -12 stupních), s odečtem na řízené větrání s rekuperací jsme s TZ kolem 5,5-6kW (Qv byl 3498 W). Měl jsem původně vybraná TČ s výkonem kolem 6-7 kW při 2/35 (to bylo v době, kdy jsme neuvažovali s řízeným větráním). Tento výkon mi nyní přijde velký, uvádí se doporučený výkon TČ vzduch-voda dimenzovat na 70-80% TZ, tj. u mě kolem 5 kW max. při 2/35.
Dvě otázky:
1. Uvažuji správně?
2. Pro řízené větrání s rekuperací budu mít zemní registr, ale přesto hledám cesty, jak využít TČ jak pro topení, tak i pro chalzení, i když je mi jasné, že z toho parametry klimatizace nedostanu.Hledám, zdali někdo nenabízí TČ vzduch voda ve vniřním provedení o výkonu kolem 5 kW, které by topilo i chladilo. Zatím jsem našel pouze toto u Dimplexu, ale má bohužel výkon 8,8 kW při 2/35, což mě přijde moc http://www.dimplex.termokomfort.cz/cerpa… Nevíte o něčem jiném?
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

38 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.