Rekuperácia - regenerácia s prenosom vlhkosti

Milan Čurik @milan.curik před 17 roky15.02.2007 11:44:00
Rekuperácia - regenerácia s prenosom vlhkosti

Dobrý deň prajem všetkým.
Chcel by som otvoriť diskusiu o rekuperácii resp. regenerácii s prenosom vlhkosti. Snažil som sa prečítať už otvorené diskuzie, ale mám pocit, že toto sa nejako obchádza. Jedná sa mi o dva spôsoby.
1. Jednotka fy. Paul ... typ Santos F. spomínaná v článku "Zpětný zisk vlhkosti při řízeném větrání - nové dimenze větrání" z 05.12.2005. Na prvý pohľad sa mi to zdá geniálne (prenos vlhkosti, zabránenie prenosu pachov, mikrorganizmov...), ale očakával by som na to búrlivú diskusiu (možno som ju prehliadol). Neviem tiež cenu tohoto zariadenia.
2. Jednotky fy. Systemair typ VR s rotačným regenerátorom. Sú mi známe negatíva ako čiastočné prepúšťanie odpadného vzduchu v WC do prívodu, prenos plesní v kondenzáte... Ale načo ich potom vyrábajú v takých malých verziách pre rodinné domy? Tie jednotky ani nemajú pripojenie na odvod kondenzátu. Riešiť samostatne prívod a odvod do obytných miestností s rotačným regenerátorom a sociálky s doskovým rekuperátorom. Zdá sa mi to trochu pritiahnuté za vlasy.
Zaujímajú ma akékoľvek reakcie. Vďaka.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

32 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.