Natápění akumulační nádrže

Reklama
Natápění akumulační nádrže

Dobrý den

Chtěl bych se zeptat na natápění akumulační nádrže. Když je v technické dokumentaci uvedeno že maximální teplota vody v nádrži je 90 stupňů, znamená to maximální teplota vody ,nebo maximální průměrná teplota vody v nádrži? Mám akumulační nádrž o objemu 800 litrů, natápění nádrže obstarávají dvě el. topné tyče. Jedna tyč je umístěna v první třetině a druhá ve druhé třetině výšky nádrže. Dále mám v nádrži rovnoměrně rozmístěno celkem 5 jímek na teploměry. První, třetí a pátá jímka je osazena teploměrem, druhá a čtvrtá jímka je osazena termostatem. Horní termostat je nastaven na 80 stupňů, dolní sloužící jako havarijní na 85stupňů. Po natopení nádrže ukazuje horní teploměr 80 stupňů a dolní teploměr 40 stupňů. Nádrž tedy není naplno nabitá a nedostává se mi energie (teoreticky, teď není žádná zima).
Můj dotaz zní, lze na horním termostatu nastavit takovou teplotu, aby se průměrná teplota vody v nádrži po nabití rovnala nebo alespoň přiblížila mnou požadované teplotě 80 stupňů a přitom teplota vody v horní části nádrže překročí maximální teplotu zmíněnou výrobcem nádrže ? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.