Natápění akumulační nádržeDobrý den
Chtěl bych se zeptat na natápění akumulační nádrže. Když je v technické dokumentaci uvedeno že maximální teplota vody v nádrži je 90 stupňů, znamená to maximální teplota vody ,nebo maximální průměrná teplota vody v nádrži? Mám akumulační nádrž o objemu 800 litrů, natápění nádrže obstarávají dvě el. topné tyče. Jedna tyč je umístěna v první třetině a druhá ve druhé třetině výšky nádrže. Dále mám v nádrži rovnoměrně rozmístěno celkem 5 jímek na teploměry. První, třetí a pátá jímka je osazena teploměrem, druhá a čtvrtá jímka je osazena termostatem. Horní termostat je nastaven na 80 stupňů, dolní sloužící jako havarijní na 85stupňů. Po natopení nádrže ukazuje horní teploměr 80 stupňů a dolní teploměr 40 stupňů. Nádrž tedy není naplno nabitá a nedostává se mi energie (teoreticky, teď není žádná zima).
Můj dotaz zní, lze na horním termostatu nastavit takovou teplotu, aby se průměrná teplota vody v nádrži po nabití rovnala nebo alespoň přiblížila mnou požadované teplotě 80 stupňů a přitom teplota vody v horní části nádrže překročí maximální teplotu zmíněnou výrobcem nádrže ? Děkuji